Каталог товарів

Релейний стабілізатор напруги

 

     Принцип дії релейного стабілізатора напруги аналогічний симісторному/тиристорному, але у якості керованих силових ключів, що комутують відводи трансформатора, використовуються електромеханічні реле. Головними недоліками релейного стабілізатора є менша ніж в електронних стабілізаторів швидкодія, тобто швидкість реакції на зміну вхідної напруги, що знижує рівень захисту який забезпечується та обмежує його використання побутовими об'єктами, а також обмежений термін служби самих реле через зношування контактів реле при комутації.

     Релейні стабілізатори не вносять спотворення у синусоїду напруги, проте дешеві китайські стабілізатори цього типу, можуть створювати перешкоди та комутаційні перенапруги. Під час роботи релейного стабілізатора, при перемиканні ступенів, чутно клацання, тому його краще встановлювати далеко від спальні або місця відпочинку. Особливо важливо це врахувати за нестабільної мережі, з частими перепадами напруги.

     Релейний стабілізатор менш надійний, ніж симісторний/тиристорний, головна його перевага - відносно невисока ціна. Однак, незважаючи на перераховані вище недоліки, релейний стабілізатор виконує свої завдання та може використовуватися для захисту будинку, квартири, дачі.

Часто постає питання, чи можна використовувати релейний стабілізатор зі зварювальним апаратом?

     Відповідь ні, зварювальний апарат не можна вмикати після релейного стабілізатора, як і взагалі використовувати такий стабілізатор, якщо на лінії часто працює зварювання, - через деякий час він вийде з ладу. Час роботи перед поломкою залежить від того, який це зварювальний апарат, як часто він працює, наскільки далеко він працює та наскільки якісна мережа від зварювального апарату до стабілізатора. Для роботи зі зварюванням потрібно використовувати симісторний/тиристорний стабілізатор (також із завданням впорається інверторний стабілізатор).

     Якщо у вас виникли питання при виборі релейного стабілізатора, досвідчені фахівці нашої компанії допоможуть підібрати якісний варіант.

     Також, вибрати релейний стабілізатор напруги можна перешедши за посиланням.

 

Leave a comment