Каталог товарів

Симісторний стабілізатор напруги

 

     Симісторний стабілізатор отримав свою назву, завдяки використанню у якості силових ключів, що комутують відводи трансформатора, електронних симісторів. Принцип дії такого стабілізатора полягає у комутації відводів трансформатора симісторами, залежно від зміни рівня напруги у мережі. При цьому, чим більше використовується симісторів (ступенів стабілізатора), тим менший крок регулювання та відповідно вища точність стабілізації.

     Симісторний стабілізатор має високу надійність, завдяки миттєвій реакції на зміну напруги у мережі - 20 мілісекунд, тобто 20/1000 секунди, що дорівнює періоду синусоїди частоти змінного струму 50 Гц. Також, можливість комутувати симістори у нулі струму, забезпечує відсутність перешкод та відсутність спотворення форми самої синусоїди, що дозволяє використовувати такий стабілізатор з вибагливою, чутливою технікою.

     Симісторний стабілізатор безшумний, оскільки симістори не видають звуків при роботі, як, наприклад, електромеханічні реле, й повна відсутність шуму у стабілізатора даного типу, залежить від якості використовуємого у стабілізаторі трансформатора, а також рівня навантаження на стабілізатор та відповідно частоти вмикання/вимкнення вентилятора охолодження.

     Симісторний стабілізатор напруги забезпечує високий рівень надійності та захисту, здатний давати найвищу точність стабілізації, довговічний, може використовуватися у мережах будь-якого типу з будь-яким навантаженням. Головний його недолік – відносно висока ціна.

     Якщо у Вас виникли питання у виборі симісторного стабілізатора, кваліфіковані фахівці нашої компанії допоможуть знайти оптимальне рішення.

     Також, вибрати симісторний стабілізатор напруги можна перешедши за посиланням.

 

Leave a comment