Каталог товарів

Стабілізатор напруги для будинку

 

     Чому напруга у наших будинках нестабільна? Причин багато, однією з найпоширеніших, є нерівномірний розподіл навантаження по фазах, внаслідок чого в одному будинку напруга може бути занижена, а в іншому, навпаки, завищена. Використання мережі на більшу потужність ніж та на яку вона спочатку була розрахована, зношеність підземних та повітряних ліній електропередач, розподільних пристроїв внутрішньобудинкових мереж (втрата контактів тощо) та багато інших факторів, призводять до відхилення напруги від норми, стрибків та сплесків напруги.

     Побутова техніка та електроспоживачі, які ми використовуємо вдома, розраховані на роботу при напрузі 220 В з допустимими відхиленнями. Ці параметри вказані у паспорті пристрою або на бирці на самому пристрої. Як правило, якщо напруга відхиляється від 220 Вольт не більше ніж на 7-10%, більшість побутової техніки працює нормально. Значне ж відхилення напруги від необхідного рівня, може призвести до неправильної роботи та поломки побутової техніки (це стосується як високої, так і низької напруги), передчасного виходу її з ладу, - у таких випадках доцільно купити стабілізатор напруги для будинку.

     Стабілізатор напруги для будинку - це пристрій, завданням якого є забезпечити необхідний рівень напруги живлення, при коливаннях вхідної мережевої напруги та захистити побутову техніку та електроприлади, що використовується у будинку, від проблеми нестабільної напруги (перепадів, стрибків, сплесків тощо).

     Залежно від принципу дії та компонентів, що використовуються, стабілізатори напруги поділяються на типи, які відрізняються між собою, швидкістю реакції на зміни напруги у мережі, показниками шуму при роботі, точністю стабілізації та надійністю. За цими параметрами, найбільш відповідними варіантами для дому є:

- симісторні стабілізатори;

- тиристорні стабілізатори;

- інверторні стабілізатори.

     Такі стабілізатори надійні, довговічні, мають миттєву реакцію на зміни, що відбуваються у мережі, тим самим забезпечуючи гарний захист усієї домашньої техніки.

     Слід додати що інверторні стабілізатори не всі мають вищезгадані переваги та в залежності від якості можуть мати ряд істотних недоліків. З того що є на ринку, ми обрали та представили на цьому сайті лише якісні варіанти інверторних стабілізаторів.

     Також для захисту домашньої техніки можна використовувати й електромеханічний, релейний стабілізатор. Ціна релейного стабілізатора нижча за симісторний, тиристорний або інверторний. Електромеханічний стабілізатор має свої недоліки, однак виконуватиме покладені на нього завдання.

Як вибрати стабілізатор напруги для будинку?

     Насамперед необхідно визначитися з кількістю фаз.

     Залежно від того, однофазна 220 В або трифазна 380 В у будинку мережа, використовується відповідно:

- однофазний;

- чи трифазний стабілізатор напруги.

     У випадку трифазної мережі також можна використовувати три однофазних стабілізатори, що встановлюються в такому випадку, по одному на кожну фазу: А, B та C.

     Визначити однофазна або трифазна у будинку мережа, можна по тому, однофазний використовується лічильник електроенергії або трифазний. А також за кількістю заведених у будинок проводів, у разі однофазної мережі це 2 або 3 проводи (фаза, нуль, земля), у разі трифазної – 4 або 5 (три фази, нуль, земля).

     Рішення купити стабілізатор напруги для будинку, неминуче призводить до вибору потужності стабілізатора.

     Щоб розрахувати потужність стабілізатора напруги для будинку, необхідно підсумувати потужність усіх споживачів, що можуть бути включені одночасно, а також врахувати наступне:

  • стабілізатор не повинен довгостроково працювати "впритул" за потужністю (тобто на межі своїх можливостей), для нормальної роботи, стабілізатор напруги повинен мати запас за потужністю не менше 15-20%;
  • стабілізатор втрачає свою потужність при стрибках та провалах напруги. Наприклад, при провалі напруги до 150, стабілізатор втратить приблизно одну третину своєї потужності;
  • техніка у складі якої є електродвигун (кондиціонери, кухонні комбайни, пральні машини), мають повну потужність більшу (найчастіше до 40%), ніж та яка вказана у Ватах і це перевищення необхідно враховувати;
  • електродвигун має пускові струми, які підвищують його потужність під час запуску в кілька разів.

     Якщо Вам необхідно купити стабілізатор для дому, але є сумніви у виборі, досвідчені фахівці нашої компанії допоможуть знайти оптимальне рішення.

     Також, вибрати стабілізатор напруги для будинку можна перешедши за посиланням.

 

Leave a comment