Каталог товарів

Стабілізатор напруги для квартири

 

     Проблеми з напругою у мережі часто призводять до неправильної роботи та поломок побутової техніки в нашій квартирі. На жаль, причини цих проблем глибокі й усунення їх вимагає широкомасштабної роботи та величезних витрат, тому єдиним рішенням для захисту наразі залишається використання стабілізатора напруги.

     Купити стабілізатор для квартири, це ефективне та просте рішення, - стабілізатор завжди буде вирівнювати напругу до 220 В, незалежно від того, що відбувається у мережі, окрім того він несе в собі ряд додаткових для всієї техніки у квартирі захистів. Якісний стабілізатор напруги надійний, довговічний та не вимагає додаткового обслуговування або уваги.

     Для захисту квартири можна використовувати стабілізатор:

- симісторний;

- тиристорний;

- інверторний;

- релейний;

     Власником вищеперелічених переваг та відповідним варіантом для квартири, є симісторний/тиристорний стабілізатор напруги, а також якісний інверторний стабілізатор.

     Релейні стабілізатори мають більшу кількість недоліків, проте можуть використовуватися для захисту квартири.

Як вибрати стабілізатор для квартири?

     При виборі стабілізатора, важливо звернути увагу на точність стабілізованої напруги, яку стабілізатор забезпечує, час реакції на зміну вхідної напруги, чи вносить він спотворення у синусоїду напруги, які передбачені захисти, а також не використовувати стабілізатор впритул за потужністю.

      Якщо прийнято рішення купити стабілізатор напруги для квартири, для розрахунку навантаження на стабілізатор, необхідно підсумувати потужність освітлення та побутової техніки, що може бути ввімкнена одночасно.

     Кондиціонери, кухонні комбайни, пральні машини та інша побутова техніка з електродвигунами у своєму складі має повну потужність, більшу за її активну потужність (більшу до 40%) та при розрахунку необхідно враховувати це перевищення. Якщо потужність техніки, що має реактивну потужність, вказана у Ватах, повну потужність можна розрахувати, розділивши активну, на cosф даного споживача, який повинен бути вказаний у його технічних характеристиках. Якщо cosф не вказаний, для орієнтовного розрахунку можна використовувати значення 0,7.

     Важливо врахувати, що стабілізатор втрачає потужність при відхиленні вхідної напруги від 220 В, тим більше, чим сильніше це відхилення. Вказана в паспорті потужність стабілізатора напруги - це навантаження, яке він може забезпечувати при вхідній напрузі 220 Вольт. Залежно від моделі стабілізатора та виробника, запасу за потужністю встановлених у ньому комплектуючих, часто це і його максимально допустиме навантаження. При цьому, стабілізатор напруги, що постійно працює на межі своїх можливостей, буде перегріватися та раніше вийде з ладу, тому стабілізатор краще використовувати хочби з невеликим запасом потужності.

     Ціна стабілізатора напруги для квартири, залежить від його типу, потужності та "класу", а саме, якості використовуємих у стабілізаторі комплектуючих. Навіть простий релейний стабілізатор напруги, захистить побутову техніку від виходу з ладу, через занадто низьку або високу напругу. Також немає потреби купувати стабілізатор напруги занадто великої потужності, іноді можна просто не вмикати потужних споживачів одночасно.

      Якщо у Вас виникли питання при виборі стабілізатора, досвідчені фахівці нашої компанії допоможуть підібрати оптимальний варіант.

     Також, вибрати стабілізатор напруги для квартири можна перешедши за посиланням.

 

Leave a comment