Каталог товарів

Cтабілізатори напруги Елєкс

 

     Модельний ряд стабілізаторів напруги Елєкс (виробництво Україна), представлений серіями Ампер, Герц та Гібрид.

Стабілізатори напруги Ампер

      Стабілізатори Елєкс серії Ампер - це електронні симісторні (тиристорні) стабілізатори зі ступеневим регулюванням напруги потужністю від 5,5 кВт до 18 кВт. Стабілізатори мають 9, 12 та 16 ступенів регулювання, не вносять спотворень у синусоїду напруги.

     Стандартною моделлю Ампера є 12-ти ступеневий стабілізатор з точністю стабілізації 220 В +/- 3,5%.

     Ампери з абревіатурою "Т" (Точний) та "Р" (Розширений) є 16-ти ступеневими моделями. "Точні" Ампери мають точність стабілізації 220 В +/- 2,7%, а "Розширені" мають стандартну точність при 16 ступенях, за рахунок розширеного діапазону стабілізації та діапазону вхідної напруги. Окрім того, в Амперах з абревіатурою "Т" (Точний) передбачена можливість встановлення користувачем рівня вихідної напруги в межах 200 - 230 В, з кроком 1 В.

     Також виготовляються бюджетні 9-ти ступеневі моделі Ампер, що відрізняються від 12-ти й 16-ти ступінчастих моделей:

  • - меншою точністю;
  • - зменшеним діапазоном стабілізації та робочим діапазоном вхідної напруги;
  • - відсутністю функції ручного регулювання користувачем порогу відключення по мінімальній вхідній напрузі в межах 60-135 В, з кроком 5 В.

     Стабілізатори Ампер - це серія побутових стабілізаторів напруги, призначених для захисту будинку, квартири, дачі, офісу, допустимо їх використання й на комерційних об'єктах.

     Стабілізатор Елєкс серії Ампер - це електронний симісторний (потужністю до 9 кВт включно) та електронний тиристорний (для моделей від 11 кВт та вище) стабілізатор, керування яким здійснюється із використанням двох процесорів (двопроцесорна технологія збільшує надійність роботи апарату). У стабілізаторі використовуються симістори STMicroelectronics (Швейцарія), Vishay (США) та тиристори IXYS (Німеччина).

Стабілізатори напруги Герц

     Стабілізатори Елєкс серії Герц - це електронні симісторні (потужністю від 5,5 кВт до 9 кВт) та електронні тиристорні (потужністю від 11 кВт до 27,5 кВт) стабілізатори напруги, з діапазоном стабілізації 150 - 260 В та діапазоном вхідної напруги 100 - 280 В. Управління стабілізатором здійснюється з використанням двох процесорів, в апараті використовуються тиристори International Rectifier (США), IXYS (Німеччина).

     Герц - це стабілізатори "преміум" класу, що призначені як для побутового, так і для комерційного, промислового використання, для роботи з високовартісним обладнанням. Стабілізатори Елєкс Герц мають два варіанти виконання за точністю стабілізації: 16-ти ступеневі з точністю стабілізації 220 В +/- 2,5% та 36-ти ступеневі з точністю стабілізації 220 В +/- 1,5%. Точність стабілізації 36-ти ступеневих моделей настільки висока, що при роботі стабілізатора, під час перемикання ступенів не помітна зміна яскравості ламп розжарювання, характерна для роботи стабілізатора зі ступінчастим регулюванням напруги та низькою точністю.

     Як у 16-ти, так і в 36-ти ступеневих моделях передбачена можливість встановлення користувачем вихідної напруги в межах 200 – 230 В, розширено індикацію параметрів роботи. Стабілізатори не вносять спотворень у синусоїду напруги.

Стабілізатори напруги Гібрид

     Стабілізатори Елєкс серії Гібрид – бюджетна серія, це релейні стабілізатори напруги потужністю від 2,2 кВт до 9 кВт. Апарати мають 7 та 9 ступенів регулювання, що забезпечують точність стабілізації 220 В +/- 7,5%, не вносять спотворень у синусоїду напруги.

     Стабілізатор Елєкс Гібрид - це побутовий релейний стабілізатор, більш добротний та надійний китайських релейних аналогів. Апарат має широкий діапазон стабілізації в якому забезпечується точність вихідної напруги +/-7,5% та широкий діапазон вхідних напруг.

     Стабілізація напруги здійснюється з використанням реле (симістор, дубльований силовим реле), що автоматично комутують потрібну обмотку трансформатора при коливаннях вхідної напруги. Під час роботи будь-якого релейного стабілізатора, у момент перемикання ступеня чутно клацання, також не рекомендується використовувати релейний стабілізатор, якщо на лінії часто працює зварювальний апарат, у таких випадках краще використовувати електронний симісторний чи тиристорний стабілізатор.

     Управління релейним стабілізатором Гібрид здійснюється з використанням двох процесорів (двопроцесорна технологія), що збільшує надійність роботи стабілізатора, функцій захисту.

     Стабілізатори Елєкс Гібрид потужністю 2,2 кВт та 3,5 кВт підключаються до мережі за допомогою вилки (постачається разом із стабілізатором), що вставляється у розетку. Також стабілізатори Гібрид потужністю 2,2 та 3,5 кВт мають на корпусі розетку, до якої й підключаються споживачі. 7-ми та 9-ти ступеневі моделі цієї потужності відрізняються тільки тим, що 9-ти ступеневі моделі мають ширший діапазон стабілізації та робочий діапазон вхідних напруг (тобто можуть працювати та стабілізувати у ширшому діапазоні).

     Стабілізатори Елєкс Гібрид потужністю від 5,5 кВт до 9 кВт, на відміну від менш потужних моделей, призначені для захисту всього будинку чи квартири, тому для підключення навантаження вже використовуються клеми. 7-ми та 9-ти ступеневі моделі відрізняються між собою тим, що 9-ти ступеневі апарати, окрім ширшого діапазону стабілізації та робочого діапазону вхідної напруги, також мають режим Байпас (у 7-ми ступеневих моделях його немає). У режимі Байпас стабілізація напруги не здійснюється, в цьому режимі апарат забезпечує захист від високої та низької вхідної напруги, захист від короткого замикання. Режим Байпас може використовуватися, коли, наприклад, потрібно на якийсь час виїхати з дому, тому стабілізація напруги не потрібна.

     Також, до серії релейних стабілізаторів Елєкс відносяться стабілізатори АНТС У 500 та АНТС У 600. Обидва апарати мають потужність 440 Вт, підключаються до мережі за допомогою вилки, мають розетку на корпусі для підключення навантаження та відрізняються ширшим діапазоном стабілізації та робочої напруги у моделі АНТС У 600.

Трифазні стабілізатори Елєкс

     Трифазні стабілізатори Елєкс виготовляються тільки в серіях Ампер та Герц – це електронні, симісторні (тиристорні) стабілізатори напруги, потужністю від 16,5 кВт до 106 кВт.

     Трифазний стабілізатор Елєкс складається з трьох однофазних стабілізаторів відповідної серії (Ампер або Герц) в одному корпусі, з усіма функціональними особливостями властивими однофазним стабілізаторам даної серії.

     Трифазний стабілізатор Елєкс Герц-ПРО виготовляється потужністю від 66 до 106 кВт і є продовженням серії трифазних стабілізаторів Герц у більш потужному виконанні (основна відмінність у більш потужних комплектуючих та формі корпусу).

     Трифазні стабілізатори Елєкс Герц та Герц-ПРО додатково мають захист від неповнофазного режиму, який часто необхідний при роботі стабілізатора напруги на трифазне обладнання.

     Якщо мережа трифазна (380 В), але трифазних споживачів немає, на вибір можливо використовувати як три однофазні стабілізатори Елєкс відповідної серії (підключаються по одному на кожну фазу), так і стаціонарний трифазний стабілізатор напруги.

     Якщо у Вас виникли питання при виборі стабілізатора Елєкс, досвідчені фахівці нашої компанії допоможуть знайти оптимальне рішення.

     Також, вибрати стабілізатор напруги Елєкс можна перешедши за посиланням.

 

Leave a comment