Каталог товарів

Cтабілізатори напруги Volter

 

     Модельний ряд стабілізаторів Volter (виробництво Україна), представлений тиристорними стабілізаторами, інверторними та релейними.

Тиристорні стабілізатори Volter

     Тиристорні стабілізатори Volter випускаються потужністю від 2 до 27 кВт для однофазних моделей та від 10 до 200 кВт для трифазних.

     Залежно від потужності, тиристорні стабілізатори Volter, мають кілька варіантів виконання (с, пт, птс, птш і птсш), що відрізняються між собою кількістю ступенів регулювання 9 та 16, а також діапазоном стабілізації та вхідних напруг, що надає можливість покупцеві обрати найбільш відповідний апарат, відповідно до своїх потреб:

- с "середній":

9-ти ступеневий;

діапазон стабілізації 125-265 В, робочий діапазон вхідних напруг 115-275 В, точність вихідної напруги 220 ±6,5%.

- пт "підвищеної точності":

16-ти ступеневий;

до 9 кВт включно діапазон стабілізації 150-245 В, робочий діапазон вхідної напруги 140-260 В, точність +2 -3%;

від 11 до 18 кВт включно: діапазон стабілізації 145-245 В, робочий діапазон вхідної напруги 135-260 В, точність +2 -3%;

22 кВт: діапазон стабілізації 145-245 В, робочий діапазон вхідної напруги 130-260 В, точність +2 -3%;

27 кВт: діапазон стабілізації 140-250 В, робочий діапазон вхідної напруги 130-260 В, точність +2,5 -3,5%.

- птс "підвищеної точності зміщений":

16-ти ступеневий;

всі крім 27 кВт: діапазон стабілізації 170-265 В, робочий діапазон вхідної напруги 160-285 В, точність +2 -3%;

27 кВт: діапазон стабілізації 180-265 В, робочий діапазон вхідної напруги 170-275 В, точність +1,5 -2,5%.

- птш "підвищеної точності широкий":

16-ти ступеневий;

до 11 кВт включно: діапазон стабілізації 110-250 В, робочий діапазон вхідної напруги 105-270 В, точність +3,5 -5,5%;

від 14 кВт до 27 кВт включно: діапазон стабілізації 110-250 В, робочий діапазон вхідної напруги 100-270 В, точність +3,5 -5,5%;

- птсш " підвищеної точності зміщений широкий":

16-ти ступеневий;

виготовляється від 7 до 14 кВт включно: діапазон стабілізації 145-285 В, робочий діапазон вхідної напруги 135-300 В, точність +3,5 -5,5%.

     Дисплей тиристорних стабілізаторів Volter потужністю від 3,5 кВт та вище, одночасно відображає вхідну та вихідну напругу, навантаження, стан електронних ключів. Також є можливість встановлення користувачем вихідної напруги стабілізатора в діапазоні 220 ± 15 В, з кроком 1 Вольт.

     Окрім моделей у стандартному корпусі, у модельному ряді тиристорних стабілізаторів Volter, також є стабілізатор у корпусі "slim" потужністю 2,2 кВт (призначений для захисту малопотужної техніки) та спеціально розроблена лінійка тиристорних стабілізаторів для захисту hi-fi аудіо та відео техніки, потужністю від 2,2 до 3,5 кВт (це стабілізатори Volter-2000, Volter-2100 та Volter-3500).

     Тиристорні стабілізатори Volter мають високу надійність. Кількість ступенів у апаратах даного типу означає, що стабілізація здійснюється за рахунок перемикання електронних силових тиристорів, що комутують обмотки трансформатора, точність стабілізації залежить від кількості ступенів регулювання - чим більше ступенів, тим вище точність.

     У якості силових ключів, у стабілізаторах напруги Volter використовуються тиристори Semikron, або тиристори заводу «Елемент-Перетворювач», що виготовляються спеціально за технічним завданням Volter, та встановлюються із запасом по струму навантаження. У якості виводів у силових ключах застосовуються шини, що забезпечують надійність контакту навіть під впливом ударних струмів, на відміну від поширених дротяних виводів.

     Стабілізатори Volter мають висококласний стрижневий трансформатор, що встановлюється із запасом потужності. При виготовленні котушок використовується мідна шина, що намотується симетрично у високотемпературній скляній ізоляції. Магнітопровід складається з шихтованої електротехнічної сталі, яка пройшла термообробку. Перелічені фактори забезпечують безшумну роботу трансформатора, а також здатність витримувати навантаження до 30% тривалий час та до 300% в короткий проміжок часу. Для поліпшення тепловідведення трансформатор просочується спеціальним лаком.

     Для охолодження у тиристорних стабілізаторах Volter спеціально не використовується вентилятор, оскільки це механічна складова, що з роками служби потенційно може вийти з ладу. Тепловідведення здійснюється з використанням алюмінієвого радіатора, а також несучого шасі стабілізатора, що має необхідну площу. Корпус апарату має систему вентиляційних отворів, що забезпечують потік повітря для охолодження навіть при граничних температурах.

     Трансформатор закріплений на несучому шасі стабілізатора у чотирьох місцях за магнітопровід, що забезпечує механічну стійкість апарату, стійкість до вібрацій.

     Плата управління та плата захисту тиристорних, інверторних та релейних стабілізаторів Volter, виготовляються з використанням спеціального паяльного обладнання PACE (США), яке виключає перегрів компонентів при пайці, на основі висококласних елементів провідних світових виробників: Atmel, Toshiba, EPCOS, FAIRCHILD, VISHAY тощо.

     Електронні комплектуючі, що використовуються у стабілізаторах напруги Volter, належать до категорії Industrial та Military, тобто мають високий рівень надійності, що допускає їх застосування не тільки у промисловості, а й у військовій галузі. Деталі стабілізатора не покриті фарбою, захищені методом гальванічної обробки.

Інверторні стабілізатори Volter

     Інверторні стабілізатори напруги Volter, як і тиристорні, відрізняє відома якість Volter та надійність, апарати забезпечують чисту синусоїдальну форму вихідної напруги, мають низький струм холостого ходу. Стабілізатори мають однакову апаратну частину, відрізняються лише корпусом та деяким функціоналом, доступні потужністю від 3,5 до 27 кВт для однофазних моделей та від 10 до 100 кВт для трифазних.

     Інверторні стабілізатори Volter виготовляються у корпусі Smart, EtalonS, Parus, Prostor, а також у стандартному корпусі Volter, у якому виготовляються тиристорні стабілізатори, йдеться про стабілізатори Volter серії пттм.

Стабілізатори напруги Smart

     Стабілізатори Smart - флагманська серія інверторних стабілізаторів Volter, що виготовляються потужністю від 3,5 до 27 кВт, (від 10 до 100 кВт для трифазних):

3,5-7 кВт з діапазоном стабілізації 110-330 В та робочим діапазоном вхідної напруги 90-330 В, точністю 0,5% (± 1 Вольт);

9-14 кВт з діапазоном стабілізації 130-330 В та робочим діапазоном вхідної напруги 105-330 В, точністю 0,5% (± 1 Вольт);

18-27 кВт з діапазоном стабілізації 130-330 В та робочим діапазоном вхідної напруги 105-330 В, точністю 0,5% (± 1 Вольт).

     Дисплей стабілізаторів Smart одночасно відображає рівень вхідної та вихідної напруги, навантаження у відсотках (відображення навантаження передбачено для моделей від 9 кВт та вище). Є можливість встановлення користувачем вихідної напруги стабілізатора у діапазоні 220 ± 15 з кроком 1 Вольт.

Стабілізатори напруги EtalonS

     Виготовляються потужністю від 3,5 до 14 кВт з діапазоном стабілізації 130-330 В та робочим діапазоном вхідної напруги 105-330 В, точністю 1% (± 2 Вольти).

     Дисплей стабілізаторів EtalonS одночасно відображає рівень вхідної та вихідної напруги. Є можливість встановлення користувачем вихідної напруги стабілізатора у діапазоні 220 ± 15 В, з кроком 1 Вольт.

Стабілізатори напруги Parus

     Виготовляються потужністю від 7 до 14 кВт з діапазоном стабілізації 130-330 В та робочим діапазоном вхідної напруги 105-330 В, точністю 0,5% (± 1 Вольт).

     Дисплей стабілізаторів Parus одночасно відображає рівень вхідної та вихідної напруги. Можливість регулювання користувачем вихідної напруги не передбачено.

Стабілізатори напруги Prostor

     Виготовляються потужністю від 7 до 14 кВт з діапазоном стабілізації 130-330 В та робочим діапазоном вхідної напруги 105-330 В, точністю 0,5% (± 1 Вольт).

     Дисплей стабілізаторів Prostor одночасно відображає рівень вхідної та вихідної напруги, навантаження у відсотках та стан електронних ключів. Можливість регулювання користувачем вихідної напруги не передбачено.

Стабілізатори Volter серії пттм

     Стабілізатори напруги Volter серії пттм - це інверторні стабілізатори, що виготовляється у стандартному корпусі тиристорних стабілізаторів.

     Виготовляються потужністю від 7 до 14 кВт з діапазоном стабілізації 130-330 В та робочим діапазоном вхідної напруги 105-330 В, точністю 0,5% (± 1 Вольт) .

     Дисплей стабілізаторів Volter пттм одночасно відображає рівень вхідної та вихідної напруги, навантаження у відсотках та стан електронних ключів. Можливість регулювання користувачем вихідної напруги не передбачено.

Релейні стабілізатори Volter

     У якості силових ключів, в стабілізаторах цього типу використовуються реле, термін служби яких обмежений. Використання спеціальних матеріалів контактних груп у релейних стабілізаторах Volter збільшило термін безвідмовної роботи до 7 років (до 10 млн комутацій відводів трансформатора). Релейні стабілізатори Volter мають високу перевантажувальну здатність, стійкість до перешкод, до недоліків можна віднести невисоку точність стабілізації, також при роботі релейного стабілізатора напруги чути перемикання реле. Такі стабілізатори найчастіше використовують для котлів, тому виготовляються потужністю до 1 кВт включно.

Трифазні стабілізатори Volter

     Будь-який трифазний стабілізатор напруги складається з трьох однофазних та конструктивно може бути виконаний або як три однофазних стабілізатори в одному корпусі, або як три окремих однофазних стабілізатора. Трифазний стабілізатор Volter потужністю від 10 до 81 кВт являє собою три однофазних стабілізатори відповідної потужності, що підключаються по одному на кожну фазу. Використання трьох окремих стабілізаторів має низку переваг:

  • допускає перекіс фаз, оскільки стабілізатори працюють окремо;
  • дозволяє зберегти живлення на інших фазах, при пропаданні напруги на одній з них;
  • допускається несиметричне навантаження;
  • дозволяє підібрати стабілізатори різної потужності на кожну фазу, залежно від навантаження.

     При використанні стабілізаторів для живлення трифазного обладнання, якщо це необхідно, додатково використовується синхронізатор фаз.

     Трифазні стабілізатори Volter потужністю 100-200 кВт виконані в одному корпусі у вигляді чотирьох блоків (три блоки - стабілізатори, один – блок комутації).

     Якщо у Вас виникли питання при виборі стабілізатора Volter, досвідчені фахівці нашої компанії допоможуть знайти оптимальне рішення.

     Також, вибрати стабілізатор напруги Volter можна перешедши за посиланням.

 

Leave a comment