Каталог товарів

Тиристорний стабілізатор напруги

 

     Тиристорний стабілізатор отримав свою назву завдяки використанню у якості керованих силових ключів електронних тиристорів. Оскільки симістор є різновидом тиристора, все сказане про симісторні стабілізатори, однаково відноситься й до тиристорних.

     У чому різниця між симістором та тиристором? Для того, хто вирішив купити симісторний чи тиристорний стабілізатор напруги, жодної різниці немає. Є різниця тільки між дорогими та недорогими силовими ключами, що використовуються у стабілізаторі, будь то симістор або тиристор (їх перевантажувальна здатність, стійкість до ударних струмів та коротких замикань у навантаженні, переріз виводів, площа напівпровідника, тепловідведення та багато іншого), а також запас по струму з яким вони встановлені, пропорційно потужності стабілізатора.

     Відмінність між тиристором та симістором у тому, що тиристор має два стану, - відкритий та закритий, і може проводити струм в одному напрямі. Симістор здатний проводити струм в обох напрямках, тому і називається симетричний тиристор або симістор (графік вольтамперних характеристик симістора симетричний відносно нуля). При використанні у стабілізаторі напруги, різниця між симістором та тиристором не має значення - для стабілізатора це те саме. Тому, тиристорний стабілізатор напруги має ті самі переваги та недоліки, що й симісторний.

     Даний тип стабілізатора, є найбільш надійним та довговічним, у порівнянні з іншими типами, не вносить спотворень у форму струму (синусоїду), забезпечує миттєву реакцію на зміни вхідної напруги, безшумний. Гарний тиристорний або симісторний стабілізатор напруги можна використовуватися для захисту будь-якого, найдорожчого обладнання.

     Якщо у Вас виникли питання у виборі тиристорного стабілізатора, кваліфіковані фахівці нашої компанії допоможуть знайти оптимальне рішення.

     Також, вибрати тиристорний стабілізатор напруги можна перешедши за посиланням.

 

Leave a comment