Каталог товарів

Трифазний стабілізатор напруги

 

     Стабілізатор напруги трифазний встановлюється у разі трифазної мережі 380 Вольт, тобто, якщо в будинок заведені та використовуються три фази (при трифазній мережі це чотири або п'ять проводів: 1 - фаза А, 2 - фаза, 3 - фаза С, 4 - нуль і 5 - заземлення).

     Важливо додати, що для трифазної мережі, якщо трифазних споживачів немає, можна використовувати як трифазний стабілізатор напруги, так і три однофазних. Однофазні стабілізатори при цьому встановлюються по одному на кожну фазу. З технічного боку, відмінності між цими двома варіантами немає (кожен трифазний стабілізатор складається з трьох однофазних в одному корпусі), єдиною відмінністю може бути наявність у деяких моделях трифазних стабілізаторів синхронізатора фаз. Синхронізатор фаз - це пристрій, який при зникненні напруги на одній з фаз, відключає навантаження по всіх фазах, тим самим забезпечуючи захист від неповнофазного режиму для живлення трифазного обладнання. Однак практично все обладнання що потребує такого захисту, має власний захист від неповнофазного режиму, окрім того, при необхідності, його можна підключити окремо і без стабілізатора напруги.

     Досить часто, використання трьох однофазних стабілізаторів може мати деякі переваги:

- по-перше, у разі нерівномірного розподілу навантаження встановлених споживачів по фазах, можна використовувати однофазні стабілізатори різної потужності. Наприклад, залежно від розподілу навантаження, на одну фазу встановити однофазний стабілізатор потужністю 5,5 кВт, на другу -7 кВт і на третю - 11 кВт. При використанні трифазного стабілізатора у цьому випадку, його допустиме фазне навантаження має бути не менше 11 кВт, а загальна потужність, відповідно 3x11 кВт= 33 кВт;

- по-друге, ціна трьох однофазних стабілізаторів зазвичай менша, ніж ціна одного трифазного відповідної потужності;

- по-третє, однофазні стабілізатори більш компактні та зручні у розміщенні ніж трифазний стабілізатор.

     Якщо у Вас виникли питання у виборі стабілізатора для трифазної мережі, кваліфіковані фахівці нашої компанії допоможуть знайти оптимальне рішення.

     Також, вибрати трифазний стабілізатор напруги можна перешедши за посиланням.

 

Leave a comment